Σκαγιοπούλειο

0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Description

Το Σκαγιοπούλειο Πάτρας είναι συνοικία της Πάτρας που πήρε το όνομά της από το ορφανοτροφείο που ίδρυσε το 1926 στην περιοχή ο Παναγιώτης Σκαγιόπουλος για την περίθαλψη των ορφανών από τους πολέμους. Το ίδρυμα λειτουργεί ακόμα και σήμερα, αν και παρουσιάστηκαν προβλήματα με τη διαχείριση του νεοκλασικού του κτιρίου, ώστε προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση. Από το 1923 στη συνοικία ενσωματώθηκε και η συνοικία Χαλκωματά.

Το παλιό όνομα της περιοχής ήταν Γυρί και λεγόταν έτσι από τους Πατρινούς γιατί την εποχή εκείνη έκαναν βόλτα που ξεκινούσε και κατέληγε στα Ψηλαλώνια και όταν έφταναν στην περιοχή "γύριζαν" και επέστρεφαν πίσω. Τότε η περιοχή ήταν εξοχή και εκεί βρίσκονταν πολλά εξοχικά κέντρα αλλά και γήπεδα συλλόγων.

Στη συνοικία εδρεύει ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία καλαθοσφαίρισης της πόλης ο Α.Ο. Σκαγιοπούλειο με 5 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Πηγή: Wikipedia

Share this product

EAPLogo

ESPALogo

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Θέλω να μάθω περισσότερα